Hem     Om Föreningen     Kalender                                                                                    Det Arabiska Fullblodet  Forum

 

  Galleri   Föl i Väst            Kontakt                                                                                    Länkar    Köp&Sälj    Medlemskap

 

    

Galleri  

 

Denna sida skall fyllas med bilder från olika evenemang som AHV arrangerat och gärna medlemmarnas egna bilder från sina arabhäst-äventyr tillsammans med en kort beskrivning om vad vi ser på bilden. 

 

Information och bild skickas till webmaster Linda på mailadress: linda@bohuslanshelhetsskola.se             

   

              

 

ARABHÄSTENS DAG

Uppvisning av Arabhästens mångsidighet

 

 

 

 

 

.............................................................................................................

 

Utställnings clinic med Johanna Ullström 4 april 2009

 

Vi träffades allihopa på Gustavsbergs ridcenter kl 8.30 då vi började med teorigenomgång av hur man lägger upp hästens träning och förberedelser inför utställning, utfodring och annat som är nyttigt att veta innan man anmäler till en utställning. Detta var mycket lärorikt och intressant.

Vid 11-tiden tog vi lätt-lunch och åt av de fina smörgåsar som Annika fixat till i köket.

 

Sen var det klippning som stod på schemat och Johanna visade oss hur man klipper ett huvud på snyggast vis. Wildas sto Marassa fick vara modell.

 

Hon blev även först ut i tränings-ringen och Johanna visade hur man börjar träningen av en nybörjar häst.

 

Sen tog Kathleen ut Tristin och då blev det lite mera fart! Det var väldigt roligt och lärorikt att se hur Johanna arbetade med två så olika hästar och ändå nådde i princip samma resultat.

Det var så inspirerande och det riktigt kliade i fingrarna efter att få pröva hemma på sina egna hästar! Efter en stund gick vi ut i solskenet och övade i paddocken och deltagarna fick prova att göra det som Johanna visat. Då fick även Wildlove och Sweatheart vara med och träna.

    

 

Sen tog vi en kort paus och åt grillad korv som Andreas fixat. 

 

Vi avslutade med ytterligare lite teori om klippning innan vi tackade Johanna med en korg med godis och våra deltagare med varsitt godisfyllt påskägg. Alla var nöjda och glada och åt en god middag innan hemfärd.

 

En mycket lyckad dag som vi hoppas att vi kan göra igen någon gång! Tack Johanna!

....................................................................

 

 

Styrelsen och inbjudna medlemmar har möte 17 januari och planerar Arabhästens Dag som ska infalla 17 maj 2009. 

Copyright ® 2009 Arabhäst i Väst                                                                                 Webdesigner: Linda Fallqvist